Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5506 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
LET THERE BE LIGHT: ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΤΟ ΦΩΣ ΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

«Παιδεία και ενημέρωση, σεβασμός στη διαφορετικότητα, επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και αντίσταση στον αντισημιτισμό και σε κάθε μορφή ρατσισμού», με αυτό το μήνυμα συμμετέχει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος στη διεθνή εκστρατεία κατά του μίσους και του φανατισμού με τίτλο #LetThereBeLight, που διοργανώνουν το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό March of the Living στην 82η επέτειο από τη Νύχτα των Κρυστάλλων.

Στις 9 Νοεμβρίου 1938 ξεκίνησε ένα διήμερο πογκρόμ κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ναζί έκαψαν περισσότερες από 1.400 συναγωγές και εβραϊκά ιδρύματα στη Γερμανία και την Αυστρία. Τα γεγονότα αυτά ονομάστηκαν «Kristallnacht» (Η Νύχτα των Κρυστάλλων) και αποτέλεσαν μια κρίσιμη στιγμή στην αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης.

Η εκστρατεία #LetThereBeLight σκοπεύει να στείλει ένα παγκόσμιο, φωτεινό μήνυμα ελπίδας και ενότητας ενάντια στον σκοταδισμό. Μέσω του #LetThereBeLight το MOTL προσκαλεί άτομα, θεσμούς και Οίκους Λατρείας σε όλο τον κόσμο να διατηρήσουν αναμμένα τα φώτα τους τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 2020, ως σύμβολο αλληλεγγύης και αμοιβαίας δέσμευσης στην κοινή μάχη κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας.  

Για να πάρετε μέρος σε αυτή την ιστορική εικονική πρωτοβουλία και να στείλετε το δικό σας μήνυμα ακολουθείστε τον σύνδεσμο www.motl.org/let-there-be-light. Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

- EJP, 9.11.2020: World leaders and houses of worship join International March of The Living Kristallnacht campaign, by Yossi Lempkowicz

 
ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗ «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ» PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώνονται 82 χρόνια από το μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων που έγινε στη Ναζιστική Γερμανία τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου 1938, η οποία έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η «Νύχτα των Κρυστάλλων». Η νύχτα εκείνη αποτέλεσε την απαρχή των συστηματικών ενεργειών εξολόθρευσης των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη.

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) με αφορμή την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων» παρουσιάζει  το τραγούδι της Σάρα Γκαργκάνο «Δολοφονημένοι Άγγελοι», που είναι αφιερωμένο στη γιαγιά της Έρικα Σβάρτς Σπίτζερ, η οποία διεσώθη του πογκρόμ εγκαταλείποντας μία μέρα πριν τη Βιέννη.  

Το βίντεο, παραγωγής του WJC, προβάλλει φωτογραφίες της οικογένειας της ερμηνεύτριας με μουσική υπόκρουση το τραγούδι, «Δολοφονημένοι Άγγελοι». Η Σάρα Γκαργκάνο εμπνεύστηκε να συνθέσει το τραγούδι αυτό ύστερα από την πρώτη επίσκεψή της στη Βιέννη και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου έζησε η γιαγιά της. 

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Βρυξέλλες 29.10.2020: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή του για τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην περιοχή της Νίκαιας και της Αβινιόν σήμερα το πρωί 29.10.2020.
 
Σήμερα στη Νίκαια δολοφονήθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν ισλαμιστή τρομοκράτη, ο οποίος πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε την πράξη του από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή στο Παρίσι. Στην Αβινιόν ένας άντρας που κρατούσε μαχαίρι επιτέθηκε σε μία ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν.  
 
«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις βάναυσες και μοχθηρές αυτές επιθέσεις κατά Γάλλων πολιτών στην Γαλλία», δήλωσε ο πρόεδρος του EJC Δρ. Μοσέ Κάντορ.
 
«Αυτές οι πράξεις, που έγιναν αμέσως μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό ενός καθηγητή την προηγούμενη εβδομάδα, στηρίζονται σε συγκεκριμένους παράγοντες και έχουν ξεκάθαρα ως κίνητρο το  θρησκευτικό φανατισμό. Οι επιθέσεις ενάντια στο βασικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και η ανοχή που επιδεικνύεται στον ισλαμικό εξτρεμισμό παρέχει ηθική στήριξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις», συμπλήρωσε ο Δρ. Κάντορ.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae