Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3916 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ
ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, υπό την προεδρία του κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, αποφάσισε να παραχωρήσει ως δωρεά προς την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών το ακίνητο της παιδικής χαράς για τους σκοπούς του Lauder Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, με αποκλειστικό στόχο η παιδική χαρά να χρησιμοποιείται για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Την Τετάρτη 23.2.2022, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Αλβέρτος Ταραμπουλούς υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία μεταβίβασης, τα έξοδα και οι φόροι της οποίας καλύφθηκαν με δωρεά ομοθρήσκου.  

Η συνάντηση των δύο Προέδρων διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως σε θέματα επικαιρότητας που αφορούν στον ελληνικό εβραϊσμό. 

 
ΤΟ «ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΟΜΠΕΛ» GENESIS ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ CEO ΤΗΣ PFIZER ΆΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το tweet του Άλμπερτ Μπουρλά, 19.1.2022

Βαθιά ευγνώμων που έλαβα το βραβείο Genesis. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Genesis που θα δωρίσει το ποσό του βραβείου στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης -στη μνήμη των γονέων μου, για τις αξίες της ζωής και της κοινότητας που μου κληροδότησαν και στη μνήμη του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. 

Στις 19.1.2022 το Ίδρυμα «GENESIS PRIZE» ανακοίνωσε ότι το Βραβείο Genesis για το 2022 απονέμεται στον CEO της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά. Ο Δρ. Μπουρλά έλαβε το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων κατά τη διάρκεια πρόσφατης παγκόσμιας διαδικτυακής εκστρατείας στην οποία συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι από 71 χώρες. Η επιλογή των ψηφοφόρων επικυρώθηκε ομόφωνα από τους εννέα κριτές της Επιτροπής Επιλογής του Βραβείου Genesis. 

Η Επιτροπή συνεχάρη τον Δρ. Μπουρλά για την αποφασιστικότητα και τις ηγετικές του ικανότητες, καθώς και για την πρόθεσή του να αναλάβει μεγάλα ρίσκα. Η Επιτροπή επεσήμανε πως ο Δρ. Μπουρλά είναι υπερήφανος για την εβραϊκή του ταυτότητα και κληρονομιά και αναφέρθηκε στην δέσμευσή του στις αξίες του εβραϊσμού και στην στήριξή του στο Κράτος του Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΙΣΕ ΜΕ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης με την οποία το ΚΙΣΕ χαιρέτισε την είδηση για την επιστροφή στην Ελλάδα των προπολεμικών αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Ελλάδος από τη Μόσχα, στην από 15.12.2021 επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, που δημοσιεύεται παρακάτω, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ εκφράζουν την ικανοποίηση του Ελληνικού Εβραϊσμού για την απόφαση αυτή της Ρωσίας που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνοεβραϊκή κοινότητα.

Από τη ρωσική πλευρά, στις 2.1.2022, ο μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, Θ. Καλαΐντοφ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ και του μετέφερε την απόλυτη συμφωνία του Ρώσου Προέδρου Πούτιν με τις θέσεις του ΚΙΣΕ όπως αποτυπώνονται στην παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε Πρόεδρε Πούτιν,

Εκ μέρους του Kεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), το οποίο είναι το κεντρικό συντονιστικό και αντιπροσωπευτικό όργανο των Εβραίων της Ελλάδας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την απόφαση της επιστροφής στην Ελλάδα των προπολεμικών Αρχείων των Ελληνικών Εβραϊκών Κοινοτήτων, που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής της χώρας μας και μεταφέρθηκαν στη Μόσχα από τον Κόκκινο Στρατό μετά την κατάληψη του Βερολίνου, τον Μάϊο του 1945.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με την παρακάτω επιστολή το ΚΙΣΕ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το «σημαντικό επίτευγμα» της επιστροφής των εβραϊκών αρχείων από τη Μόσχα, που -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΚΙΣΕ- «φέρνει ένα αίσιο τέλος σε μια χρονίζουσα μάχη της ελληνικής διπλωματίας». Το πλήρες κείμενο της επιστολής (9.12.2021) για την ιστορική αυτή απόφαση έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την ανακοίνωσή σας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, για την επιστροφή των προπολεμικών Αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων από τη Μόσχα.

Εκ μέρους του Συμβουλίου μας και σύσσωμου του Ελληνικού Εβραϊσμού  σάς εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας  για το σημαντικό αυτό επίτευγμα, που φέρνει ένα αίσιο τέλος σε μια χρονίζουσα μάχη της ελληνικής διπλωματίας. Η προσωπική σας δέσμευση και οι καίριες ενέργειές σας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΜΩΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών της 21ης Δεκεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε ότι η Ολομέλεια της Ακαδημίας ψήφισε ομόφωνα να απονεμηθεί στον Δρα Ραφαήλ Μωυσή το άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως βραβείο, σε αναγνώριση της προσφοράς του στη διαμόρφωση και εφαρμογή της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, στην εφαρμογή επιχειρηματικών καινοτομιών, σε εκπαιδευτικές, ερευνητικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και την εν γένει συμβολή του στην ενεργειακή και οικονομική αναβάθμιση της Ελλάδας. 

Στοιχεία από Δελτίο Τύπου Ακαδημίας Αθηνών, 21.12.2021 (σελ. 20)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae