Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2335 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΤελευταία νέα

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ ΣΤΟ ΚΙΣΕ

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που έγινε στις 13.2.2019 στα γραφεία του ΚΙΣΕ, αναρτήθηκε η φωτογραφία του αείμνηστου τ. προέδρου του Μωυσή Κωνσταντίνη (1998 – 2010 & 2015 -2016).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, η οικογένεια, εκπρόσωποι Κοινοτήτων και Οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και οι  στενοί συνεργάτες του με τους οποίους μοιράστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα σχέδιά του για το μέλλον του ελληνικού εβραϊσμού. Συγκεντρώθηκαν όλοι για να τιμήσουν ένα άνθρωπο που ακούραστα εργάστηκε και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στον ελληνικό εβραϊσμό.

Η τελετή ξεκίνησε με δέηση από τον Σοφολογιώτατο Ραββίνο Αθηνών κ. Γκάμπριελ Νεγρίν.

Στη συνέχεια με τον χαιρετισμό του  πρόεδρου του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ ξεδιπλώθηκαν αναμνήσεις από τη μακρόχρονη σημαντική, ουσιαστική και στενή συνεργασία του με τον Μωυσή Κωνσταντίνη, με τον οποίο τον συνέδεε προσωπική φιλία. Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ μίλησε επίσης για την πολυσχιδή προσωπικότητα του εκλιπόντος και τη σπουδαία συνεισφορά της οικογένειας Κωνσταντίνη στον ελληνικό εβραϊσμό επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η τύχη θέλησε να τοποθετηθεί η φωτογραφία του αείμνηστου Μωϋσή Κωνσταντίνη κάτω από εκείνη του πατέρα του Κανάρη, πρώτου προέδρου του ΚΙΣΕ. Μια συγκυρία που υπογραμμίζει, την ανυπέρβλητη προσφορά της οικογένειας Κωνσταντίνη, την κληρονομιά της αγάπης για τον Εβραϊσμό, τη συνέχεια της αφοσίωσης. Μια συγκυρία που ολοκληρώνει έναν κύκλο οικογενειακής προσφοράς 70 χρόνων, έναν κύκλο που άνοιξε το 1945 με τον Κανάρη και έκλεισε το 2016 με τον Μωϋσή».

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος χαιρετίζει την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την υιοθέτηση του ορισμού του αντισημιτισμού από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατά την ομιλία του  στην τελετή απονομής του τίτλου των Δικαίων των Εθνώνπου έγινε στις 11.2.2019 στο Κολλέγιο Αθηνών, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και της Πρεσβείας του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων για τις ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων και πρωτοβουλιών της σχετικά με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, υιοθετεί τον ορισμό εργασίας για τον αντισημιτισμό όπως αυτός διαμορφώθηκε, με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στη συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2016 της Ολομέλειας του Διεθνούς Συνασπισμού Μνήμης του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA).

Υπενθυμίζεται ότι με το αρ. Β8-0383/2017 Ψήφισμα σχετικά με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού [2017/2692 (RSP)], το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων: «[…] καλεί τα κράτη μέλη και τα όργανα και τους φορείς της Ένωσης να υιοθετήσουν και να αρχίσουν να εφαρμόζουν τον ορισμό εργασίας που χρησιμοποιεί ο Διεθνής Συνασπισμός Μνήμης του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA)».

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ – ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου παραβρέθηκε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή στην τελετή απονομής του τίτλου των Δικαίων των Εθνών στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Γιαννίτση που διέσωσε κατά την Κατοχή την οικογένεια του Ασέρ Μωυσή. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Αθηνών και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ άλλαξε τον χαρακτήρα αυτών των εκδηλώσεων αναθέτοντας την ευθύνη για την διοργάνωσή τους σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η πρώτη τελετή με αυτά τα χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, η δεύτερη στο 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας και η τρίτη στο 1ο ΓΕΛ Χανίων. Έτσι οι εκδηλώσεις αυτές που αφορούν πραγματικές ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων που διακινδύνευσαν τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους για να σώσουν συμπολίτες μας εβραϊκού θρησκεύματος την μαύρη περίοδο της Κατοχής, έγιναν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την διδασκαλία ύψιστων αξιών του πολιτισμού μας. «Είναι ανάγκη», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «να ενδυναμωθούν πράξεις, ενέργειες και ιδέες που θωρακίζουν την δημοκρατία απέναντι στο δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού που εμφανίζει ξανά το άσχημο πρόσωπό του σε όλη την Ευρώπη».

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ «ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΕΡ ΡΑΦΑΗΛ ΜΩΥΣΗ

της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Μπορεί να μας χωρίζουν μονάχα μερικές δεκαετίες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως η λήθη καραδοκεί. Η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός έχουν κάνει δυναμική επανεμφάνιση στη Γηραιά Ηπειρο. Οι σημερινοί μαθητές συχνά δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Ολοκαύτωμα και πως έξι εκατομμύρια Ευρωπαίοι Εβραίοι, Ρομά και ομοφυλόφιλοι εκτελέστηκαν με βιομηχανικό τρόπο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η ελληνική πολιτεία πήρε το 2018 μια σπουδαία απόφαση: να διοργανώνονται οι εκδηλώσεις για την απονομή του τίτλου του «Δικαίου των Εθνών», όχι στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπως παλαιότερα, αλλά σε σχολεία σε όλη την επικράτεια

Η τιμητική διάκριση απονέμεται από το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στο Ισραήλ σε μη Εβραίους που διέσωσαν Εβραίους κατά τη διάρκεια της Κατοχής, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Μέχρι σήμερα 352 συμπατριώτες μας έχουν τιμηθεί, καθώς έμπρακτα και αποδεδειγμένα υπηρέτησαν το ιδεώδες του αλτρουισμού, παρέχοντας κρησφύγετα, πλαστές ταυτότητες, διόδους διαφυγής στους κυνηγημένους. Και ήταν ένα εκπληκτικό βιωματικό μάθημα για εκατοντάδες παιδιά σε σχολεία στον Αλιμο, στην Ελευσίνα και στα Χανιά, που άκουσαν το πραγματικό αφήγημα της μεγαλύτερης φρικωδίας του 20ού αιώνα, από τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές των γεγονότων ή τους απογόνους τους. Πέρα από μια αναφορά στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, η Ιστορία ξαναζωντάνεψε μπροστά στα μάτια τους.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ 8ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ – ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Μέσα από την καρδιά μου θέλω να πω ότι δεν μισώ κανέναν, αλλά δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ». Με τα λόγια αυτά η Αιμιλία Μαΐση, κόρη ομήρων του Άουσβιτς, έκλεισε τη συγκλονιστική περιγραφή των μαρτυρίων που πέρασε η μητέρα της στην κόλαση του στρατοπέδου εξόντωσης. Μαζί με την αδερφή της Λίνα Λεβί Σαμπετάι, που μίλησε για τα βασανιστήρια που πέρασε ο πατέρας τους στο ίδιο στρατόπεδο, έκαναν ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας σε μαθητές Γυμνασίων του νομού, στο πλαίσιο εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, που διοργάνωσε για λογαριασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου, στις 4.2.2019. Και πέρα από το μάθημα ιστορίας μέσα από πραγματικές αφηγήσεις, οι δύο αδερφές – απόγονοι ομήρων της κόλασης του Άουσβιτς δίδαξαν αγάπη. «Η μητέρα μας, μας έλεγε τον πόνο της, όλα όσα έζησε, αλλά ποτέ δεν μας είπε να μισήσουμε τους Γερμανούς. Μας έλεγε να έχουμε αγάπη για όλους», ανέφερε η κ. Σαμπετάι.

Περισσότερα...
 
ΒΕΡΟΙΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΙΘΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης (6/2) πραγματοποίησε εκδήλωση – συζήτηση για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Βέροιας, με σκοπό τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης στο αίτημα για την τοποθέτηση λίθων μνήμης σε διάφορα σημεία από όπου ξεκίνησαν το αμετάκλητο ταξίδι τους οι Εβραίοι συμπολίτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο νομικός, συγγραφέας και εμπνευστής της πρότασης Μνήμης Γιώργος Λιόλιος, ο οποίος παρουσίασε και τους 10x10 εκατοστών Λίθους Μνήμης.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ:  Η εξολόθρευση των Εβραίων είναι μια από τις χειρότερες εκφράσεις μίσους προς το διαφορετικό

Για την τοποθέτηση των Λίθων Μνήμης από την Ομάδα Πρωτοβουλίας, μίλησε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία όπως είπε,  η εξολόθρευση των Εβραίων είναι μια από τις χειρότερες εκφράσεις μίσους προς το διαφορετικό.

“Η Εφορεία έχει σχεδιάσει εδώ και δυο χρόνια μια δράση, είναι εγκεκριμένη, αφορά στις παρουσίες και τη μνήμη των διάφορων θρησκειών, φυλετικών και δεν προσδιορίζονται τότε έτσι, που υπάρχουν σε αυτό τον χώρο, στην Ημαθία και στη Βέροια. Αυτοί κατεξοχήν είναι, οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι, και λιγότερο πολλοί οι Εβραίοι. 

Περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 4.2.2019 διοργανώθηκε από το Γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση στην Ι.Κ. Θεσσαλονίκης στη μνήμη του Δαυίδ Τιάνο, υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου από το 1920, που συνελήφθη και εκτελέστηκε από τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 1942.

Κατά την εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του Ολοκαυτώματος. «Τα πρόσφατα ειδεχθή γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου (στο ΑΠΘ), μας θυμίζουν ότι πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα: να παρέχουμε περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερη πληροφόρηση, να καταβάλουμε περισσότερες προσπάθειες να θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν και να υψώνουμε τις φωνές μας ενάντια στο μίσος και την καταπίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος επισκέφθηκε το μνημείο στο ΑΠΘ, που πρόσφατα έγινε στόχος βανδάλων.

«Καθώς περνούν τα χρόνια, θα πρέπει να συνεχίσουμε να κουβαλάμε αυτή τη δάδα και να εργαζόμαστε για τη διατήρηση της μνήμης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας για τις νέες γενιές», σημείωσε ο κ. Πάιατ και θυμήθηκε πως στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση είχε ακούσει την ιστορία του Ντάνυ Μπεναχμία, επιζώντα του Άουσβιτς, ο οποίος μετά τον πόλεμο ξεκίνησε μια νέα ζωή στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ TOY IHRA ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ TOY ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ – 5&6.2.2019, ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στην εξάπλωση του αντισημιτισμού, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη καταπολέμησής του, αναφέρθηκε ο δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, ειδικός γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διάσκεψη του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου 2019.

Ειδικότερα, κατά την παρέμβασή του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Διάσκεψης, ο δρ Λιάντης επισήμανε ότι «όσοι έχουμε ασχοληθεί με τη μελέτη του φαινομένου του αντισημιτισμού παρατηρούμε πως αυτός ο κοινωνικός ιός όχι μόνο δεν σταματάει να εξαπλώνεται και να μολύνει ανθρώπους όλων των κοινωνικών και ηλικιακών στρωμάτων, αλλά συνεχώς μεταλλάσσεται, αποκτώντας ηπιότερες ή επιθετικότερες μορφές ανάλογα με το κοινωνικό περιβάλλον, το επίπεδο μόρφωσης, την εθνική, πολιτική ή θρησκευτική ομάδα εντός των οποίων δρα».

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

VORIA, 2.2.2019: Σοκαριστικό χαρακτήρισε η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπέν-Άμπα το γεγονός των επαναλαμβανόμενων βανδαλισμών των εβραϊκών μνημείων στη Θεσσαλονίκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Voria.gr.

«Aυτό μας θυμίζει το παρελθόν, ότι δηλαδή όποτε υπήρχε θυμός στην Ευρώπη, ο αντισημιτισμός δυνάμωνε», τόνισε η ίδια.

Η κ. Άμπα μίλησε ακόμα για την ανάδειξη της ιστορίας των Θεσσαλονικέων Εβραίων, τη συμβολή σε αυτό του Γιάννη Μπουτάρη αλλά και την πορεία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Η πρέσβης αναφέρθηκε ακόμα στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ισραηλινών επενδυτών για τη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως η πόλη εξελίσσεται σε σημαντικό κέντρο των Βαλκανίων.

Στις 25 Ιανουαρίου, άγνωστοι κατέστρεψαν το εβραϊκό ταφικό μνημείο εντός του ΑΠΘ. Πέρσι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος άλλες τέσσερις φορές και το μνημείο του νεκροταφείου άλλη μία. Πώς σχολιάζετε την αύξηση τέτοιων περιστατικών;

Αυτό που συμβαίνει είναι σοκαριστικό. Ακόμα και αν πούμε ότι οι βάνδαλοι είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι είναι εθνικιστές ή ακόμα και φασίστες, γιατί να εκτονώσουν τον θυμό τους στη λάθος κατεύθυνση; Τι σχέση έχουν οι Έλληνες Εβραίοι με τη συμφωνία των Πρεσπών; Αυτό μας θυμίζει το παρελθόν, ότι δηλαδή όποτε υπήρχε θυμός στην Ευρώπη, ο αντισημιτισμός δυνάμωνε, ο θυμός εκτονωνόταν πάντα στους Εβραίους. Και το βλέπουμε αυτό και στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει υποφέρει τόσο πολύ από το Ολοκαύτωμα, κατά το οποίο η πλειοψηφία της εβραϊκής κοινότητας χάθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή είναι η επανάληψη της ιστορίας. Είναι ενθαρρυντικό πως υπάρχει μεγάλη κατακραυγή για το γεγονός αλλά θα έπρεπε η συνολικά κοινή γνώμη να το καταδικάσει, να πει «φτάνει πια». Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που είναι εναντίον αυτού που έγινε. Το βλέπουμε στα σχόλια στη σελίδα μας στο facebook όπου αναρτήσαμε φωτογραφίες από τους βανδαλισμούς. Χρειαζόμαστε ωστόσο ακόμα περισσότερο κόσμο. Ο αντισημιτισμός δεν θα έπρεπε να υπάρχει, δυστυχώς όμως τα νούμερα αυξάνονται. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 50% πιστεύει πως ο αντισημιτισμός αυξάνεται. Αυτό είναι φρικτό. Σε λιγότερο από 75 χρόνια από το τέλος του πολέμου, ο αντισημιτισμός είναι ξανά πρόβλημα, και είναι και στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae