Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, διοργάνωσαν διαδικτυακή τελετή.
Η τελετή, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ, περιλαμβάνει χαιρετισμούς των Αλέξανδρου Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου και Μωυσή Ελισάφ, Δημάρχου Ιωαννίνων & Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, συναυλία με έργα για κλαρινέτο και πιάνο συνθετών του Μεσοπολέμου, που στοχοποιήθηκαν για την εβραϊκή καταγωγή τους, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και για τους μουσικούς τους πειραματισμούς από το φασιστικό καθεστώς του Χίτλερ και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη, απαγγελία από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων του έργου «Η Φούγκα του Θανάτου» (Paul Celan), και προβολή του ντοκιμαντέρ «Στρατόπεδο Μπέλζεν – Η Άγνωστη Ιστορία» (Σκηνοθεσία: Τομ Στάμπερφιλντ, Παραγωγή: BBC, Ηνωμένο Βασίλειο 2019, Διάρκεια: 60΄).
|
Περισσότερα...
|
|
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, η Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση για την μνήμη των θυμάτων Ολοκαυτώματος της πόλης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και μήνυμα από τον σοφολογιότατο ραββίνο κ. Ηλία Σαμπετάι. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ι.Κ. Τρικάλων, κ. Ιάκωβο Βενουζίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις απώλειες του Ολοκαυτώματος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους Χρήστο Μιχαλάκη για την περιφέρεια Τρικάλων, Έφη Λεβέντη, αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες Τρικάλων, Λαρίσης, Καρδίτσας και Αθηνών.
|
Περισσότερα...
|
Στις 28 Ιανουαρίου 2022, τα μέλη του Δ.Σ της Ι.Κ. Χαλκίδας κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στη μνήμη των 6.000.000 ομοθρήσκων μας που χάθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου των ναζί, μεταξύ των οποίων και μέλη της Ι.Κ. Χαλκίδας.
Κατά την τελετή έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τον θρησκευτικό λειτουργό της Ι.Κ. Χαλκίδας κ. Μηνά Λεβή.
Ιδιαίτερα συμβολική ήταν και η τοποθέτηση του μηνύματος WeRemeber στις προτομές του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας Γρηγορίου και του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, στο εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας.
Η ευχή όλων μας είναι να δοθεί τέλος στον αντισημιτισμό και να επικρατήσει η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
|
Περισσότερα...
|
|
Με μια λιτή και συναισθηματικά φορτισμένη τελετή τιμήθηκε στις 27.1.2022 στη Λάρισα η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.
Στις εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, έδωσαν το παρών τοπικές αρχές και φορείς, ενώ την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Ραβίνος Λάρισας κ. Ηλία Σαμπετάι.
«Είναι η πιο μαύρη σελίδα του 20ου αιώνα του πολιτισμού και της προόδου, που όμως πολλοί δεν τολμούν ακόμη να κοιτάξουν κατάματα. Οφείλουμε να θυμόμαστε, να στοχαζόμαστε το μεγάλο αυτό έγκλημα, αν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι από μίση και προκαταλήψεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Σαμπετάι.
|
Περισσότερα...
|
Με αφορμή τα φετινά 74α γενέθλια του Ισραήλ, δημοσιεύουμε το άρθρο «Το Κράτος του Ισραήλ: παράδειγμα προς μίμηση», που έγραψαν ο Ανδρέας Ν. Αγγελάκης, πολ. μηχανικός υδατικών πόρων, γεωπόνος και μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Υδατικών Πόρων και ο Gideon Oron, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ben-Gurion της Νέγκεβ. Το άρθρο περιλαμβάνει ενδιαφέροντα στοιχεία για τα επιτεύγματα του Ισραήλ στις επιστήμες και την τεχνολογία και πρωτοδημοσιεύθηκε στην ειδησεογραφική πύλη της Κρήτης www.patris.gr:
Το Κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1948. Έχει πληθυσμό 9.293.900 κατ., έκταση 20.77 km2 και ευρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο. Πριν την ίδρυσή του, ο Theodor Herzl (1860-1904), ιδρυτής του πολιτικού Σιωνισμού, που προώθησε την ιδέα ενός σύγχρονου Εβραϊκού κράτους στη γη του Ισραήλ, οραματιζόταν ένα κράτος, που όχι μόνο θα αποτελούσε τη φυσική πατρίδα του Εβραϊκού λαού, αλλά και ένα σημαντικό πνευματικό, πολιτιστικό και επιστημονικό κέντρο. Όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, η επιστημονικές και τεχνολογικές υποδομές της χώρας είχαν ήδη προγραμματιστεί, πράγμα που διευκόλυνε την περαιτέρω και γρήγορη οργάνωσή του.
|
Περισσότερα...
|
|
|
|
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |