Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4298 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (IHRA) PDF Εκτύπωση E-mail

EJC, 28.11.2018: Στις 28 Νοεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) έγινε μόνιμος διεθνής εταίρος της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Με τη συμμετοχή της ΕΕ στο διεθνή οργανισμό θα υπάρξει στενότερη συνεργασία για την καταπολέμηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος και της αντιμετώπισης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.   

Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της έκκλησης του Προέδρου Γιούνκερ για στενότερη διεθνή συνεργασία που εξέφρασε κατά την ομιλία του την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου 2018, καθώς και του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού που έγινε τον Ιούνιο του 2017.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς δήλωσε: «Καθώς μειώνεται ο αριθμός των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και σε μία περίοδο που ο αντισημιτισμός αυξάνεται, πρέπει να μεταλαμπαδευτεί η μνήμη του σκοτεινότερου κεφαλαίου της ιστορίας. Η συμμετοχή της ΕΕ στον IHRAθα βοηθήσει στην προώθηση της κατανόησης, ώστε οι μελλοντικές γενιές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα διδάγματα του παρελθόντος μας».   

Η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας Φύλων, Βέρα Γιούροβα συμπλήρωσε: «Η δέσμευση αυτή είναι μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Η χρονική συγκυρία της συμμετοχής μας στον IHRA έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς εξαπλώνεται η άρνηση του Ολοκαυτώματος».  

Σήμερα, στην Ολομέλεια του IHRA, ο Συντονιστής της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού θα αποδεχτεί επίσημα τον ρόλο αυτό. Ως αποτέλεσμα, η Επιτροπή θα εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στον IHRA.  Επιτροπή θα έχει πρόσβαση στα εξειδικευμένα προγράμματα του IHRAπου αφορούν την εκπαίδευση και ιδιαίτερα σε σεμινάρια πολύ-πολιτισμικά και διαθρησκειακά.

ΠΗΓΗ: EUROPEAN JEWISH CONGRESS

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae