Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3381 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ AJC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Από 8 έως 10 Ιουλίου 2019, δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία της  Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο David Harris, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και είχε την ευκαιρία διπλωματικών και πολιτικών συναντήσεων στο πλαίσιο της παραγωγικής συνεργασίας της Αμερικανοεβραϊκής με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ  για τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η επίσκεψη του David Harris στην Αθήνα σηματοδοτήθηκε από την παρασημοφόρησή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο με το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος σε μία λιτή τελετή στην οποία παρέστησαν τα μέλη της AJC, η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, τα μέλη του προεδρείου του ΚΙΣΕ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο David Harris, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον τ. υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον τ. υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη. 

Οι εκπρόσωποι της AJC συνάντησαν και συνομίλησαν με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και νυν Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη, με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με τον αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, με την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Ιρίτ Μπεν Άμπα, με την ευρωβουλευτή κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με τους βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστα Καραγκούνη και τον Ειδικό Απεσταλμένο για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού κ. Ευστάθιο Λιανό Λιάντη.  

Η αντιπροσωπεία της AJC επισκέφθηκε επίσης το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρός του κ. Μάκης Μάτσας και ξεναγήθηκε στα εκθέματά του από τη διευθύντρια κα Ζανέτ Μπαττίνου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή, ο οποίος τους ενημέρωσε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae