Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3224 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Βρυξέλλες 29.10.2020: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή του για τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην περιοχή της Νίκαιας και της Αβινιόν σήμερα το πρωί 29.10.2020.
 
Σήμερα στη Νίκαια δολοφονήθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν ισλαμιστή τρομοκράτη, ο οποίος πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε την πράξη του από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή στο Παρίσι. Στην Αβινιόν ένας άντρας που κρατούσε μαχαίρι επιτέθηκε σε μία ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν.  
 
«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις βάναυσες και μοχθηρές αυτές επιθέσεις κατά Γάλλων πολιτών στην Γαλλία», δήλωσε ο πρόεδρος του EJC Δρ. Μοσέ Κάντορ.
 
«Αυτές οι πράξεις, που έγιναν αμέσως μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό ενός καθηγητή την προηγούμενη εβδομάδα, στηρίζονται σε συγκεκριμένους παράγοντες και έχουν ξεκάθαρα ως κίνητρο το  θρησκευτικό φανατισμό. Οι επιθέσεις ενάντια στο βασικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και η ανοχή που επιδεικνύεται στον ισλαμικό εξτρεμισμό παρέχει ηθική στήριξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις», συμπλήρωσε ο Δρ. Κάντορ.
«Το EJC καλεί όλες τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα για την προστασία όλων των πολιτών από το νέο κύμα ισλαμικής τρομοκρατίας που τείνει να εδραιωθεί μέσω της σωματικής βίας στους δρόμους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να υπονομεύσει τις βασικές και συλλογικές αξίες της ανοχής και της ελευθερίας της έκφρασης».
 
«Οι Κοινότητές μας έχουν βιώσει τα αποτελέσματα τέτοιων πράξεων τα τελευταία χρόνια. Οι Ευρωπαϊκές Εβραϊκές Κοινότητες στέκονται αλληλέγγυες στον Πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν και στο Γαλλικό λαό και στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και τις ευχές τους για τη γρήγορη ανάρρωση όσων τραυματίστηκαν σ΄ αυτή την τρομοκρατική επίθεση», κατέληξε ο Δρ. Κάντορ.   
 
ΠΗΓΗ: EJC, 29.10.2020
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 
 
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae