Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2730 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗ «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ» PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώνονται 82 χρόνια από το μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων που έγινε στη Ναζιστική Γερμανία τη νύχτα της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου 1938, η οποία έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η «Νύχτα των Κρυστάλλων». Η νύχτα εκείνη αποτέλεσε την απαρχή των συστηματικών ενεργειών εξολόθρευσης των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη.

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) με αφορμή την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων» παρουσιάζει  το τραγούδι της Σάρα Γκαργκάνο «Δολοφονημένοι Άγγελοι», που είναι αφιερωμένο στη γιαγιά της Έρικα Σβάρτς Σπίτζερ, η οποία διεσώθη του πογκρόμ εγκαταλείποντας μία μέρα πριν τη Βιέννη.  

Το βίντεο, παραγωγής του WJC, προβάλλει φωτογραφίες της οικογένειας της ερμηνεύτριας με μουσική υπόκρουση το τραγούδι, «Δολοφονημένοι Άγγελοι». Η Σάρα Γκαργκάνο εμπνεύστηκε να συνθέσει το τραγούδι αυτό ύστερα από την πρώτη επίσκεψή της στη Βιέννη και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου έζησε η γιαγιά της. 

Η πρωτοβουλία αυτή, καθώς και το μήνυμα που μεταφέρεται, αποτελούν μέρος της συνεχούς προσπάθειας του WJC για τον εμπλουτισμό των γνώσεων για το Ολοκαύτωμα. Με αυτή την καλλιτεχνική προσέγγιση, που ως βασικό στόχο της έχει την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς- παρουσιάζονται γεγονότα για το Ολοκαύτωμα μέσα από τα βιώματα μίας οικογένειας.

«Όσοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος ζουν σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να μιλήσουν για όσα βίωσαν. Με την άνοδο του νεοναζισμού γίνεται ολοένα και επιτακτικότερη η ανάγκη να μιλάμε για την ιστορία μας και να υπενθυμίζουμε στην κοινωνία ότι ο αντισημιτισμός υπάρχει ακόμα»,  δήλωσε χαρακτηριστικά η καλλιτέχνιδα.

*Στοιχεία από άρθρο ιστοσελίδας WJC

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae