Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5595 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ CEO ΤΗΣ AJC DAVID HARRIS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής AJC κ. David Harris επισκέφθηκε την Αθήνα, από 5 έως 9 Ιουλίου 2021, με αφορμή τη συμμετοχή του ως ομιλητή στο διεθνές φόρουμ του Economist, με θέμα «25η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Κυβέρνηση της Ελλάδας», που έγινε στο Λαγονήσι, στις 8 και 9.7.21. 

Με δύο ενθουσιώδη σχόλια στο twitter, o D. Harris, κατά την άφιξή του, δήλωσε για μία ακόμη φορά την αγάπη του για την Ελλάδα, τις ομορφιές της, την προσφορά της στον πολιτισμό και εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Ο επικεφαλής της AJC, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του J. Laskowitz και A. Baker Buttler, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, ο D. Harris και μέλη του Προεδρείου του ΚΙΣΕ συνάντησαν και συνομίλησαν με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, τον Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων, τον Πρόεδρο της IHRA, τον τ. Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, καθώς ο κ. Harris είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου αυτού. Σε διπλωματικό επίπεδο, ο D. Harris είχε επικοινωνία με τους πρέσβεις των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt και του Ισραήλ Yossi Amrani στην Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ΗΠΑ, η συνεργασία της AJC με την Ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, ο αντισημιτισμός και οι πολύπλευρες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την καταπολέμησή του με επίκεντρο το Ολοκαύτωμα και τα διδάγματά του, οι δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας στην IHRA,  κ.ά.  Ο D. Harris μίλησε για πολλά καίρια επίκαιρα θέματα σε συνέντευξή του στον Αθανάσιο Ελλις, που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της Κυριακής (4.7.2021).

Από πλευράς του ΚΙΣΕ, στις συναντήσεις μετείχαν μέλη του Προεδρείου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Μάνος Αλχανάτης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ και ο Γεν. Ταμίας κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ. Επίσης, τα θέματα του Ελληνικού Εβραϊσμού συζητήθηκαν στο πλαίσιο γεύματος εργασίας, που παρέθεσε το ΚΙΣΕ στα Γραφεία του, στο οποίο παρακάθησαν ο κ. Harris και οι συνεργάτες του, μέλη του Δ.Σ., ο τ. Πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, καθώς και ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς.  

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae