Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3733 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ανακοίνωση του ΚΙΣΕ για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη

Το Σάββατο, 19.3.2016, ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα έπληξε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης βρίσκονταν και τρεις Ισραηλινοί τουρίστες. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος δεν θα κουραστεί να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική βία απ’ οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τις αδικοχαμένες ανθρώπινες ζωές. Οι οικογένειες των θυμάτων, καθώς και των τριών Ισραηλινών ας δεχτούν τα θερμά συλλυπητήρια και τον συμμερισμό μας στον πόνο τους.    

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της θλιβερής είδησης από την Κωνσταντινούπολη, η Ευρώπη συνταράσσεται από τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που έγινε σήμερα, 22.3.2016, στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Ο κύκλος του αίματος δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.

 Η σημερινή τρομοκρατία έχει όνομα και ιδεολογία, είναι το ακραίο πολιτικό Ισλάμ, το τζιχαντιστικό ισλαμιστικό κίνημα. Απέναντι σε αυτόν τον εχθρό η Ευρώπη πρέπει να σταθεί με αποφασιστικότητα και σθένος, αποφεύγοντας ωστόσο τα αμαλγάματα. Δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να ταυτίσουμε τους ισλαμιστές δολοφόνους με τους φιλειρηνικούς μουσουλμάνους πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη ή που έρχονται τελευταία σε αυτήν, για να αποφύγουν ακριβώς το ισλαμιστικό φονικό μένος. Η ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της Ευρώπης είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε δημοκρατικού κράτους.   

Ένα από τα οδυνηρά πολιτικά παρεπόμενα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη είναι ότι ενισχύει τη ρατσιστική και νεοναζιστική ακροδεξιά. Η απάντηση στον ισλαμοφασισμό δεν μπορεί ποτέ να είναι ο νεοναζισμός. Εμείς οι Εβραίοι έχουμε το θλιβερό ιστορικό προνόμιο να το γνωρίζουμε αυτό περισσότερο από όλους τους άλλους ανθρώπους. Η Ευρώπη πρέπει να δώσει  δημοκρατική απάντηση στην ισλαμιστική πρόκληση.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στα πολυσύχναστα σημεία των ευρωπαϊκών πόλεων είναι φυσικό να προκαλούν φόβο στους πολίτες. Ας μην ενδώσουμε σε αυτόν το φόβο, γιατί αποτελεί πάντα το γονιμότερο έδαφος κάθε είδους ανελευθερίας.

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae