Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4955 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΒΕΒΗΛΩΣΗ του ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: "Η βεβήλωση στο Εβραϊκό τμήμα του νεκροταφείου της Νίκαιας προκαλεί αποτροπιασμό. Ο αντισημιτισμός, όπως και κάθε είδους ρατσισμός, δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε τη διασπορά φυλετικού μίσους από τους νοσταλγούς του Χίτλερ".

ΔΗΛΩΣΗ του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ:  «Τι είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που μισούν νεκρούς; Ποιος και γιατί νιώθει ότι ενοχλείται από νεκρούς; Ο αντισημιτισμός έδειξε ένα από τα πρόσωπάτου. Ας μην μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε μια πράξη που στρέφεται ενάντια σε μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη, τον σεβασμό των νεκρών. Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου πρέπει να είναι για μας μια αιτία, ένας λόγος για να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες μας, ώστε το δηλητήριο του αντισημιτισμού να μείνει μακριά από την κοινωνία μας».

Δήλωση της Γεν. Γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ:  Εκφράζουμε απερίφραστα τον αποτροπιασμό μας για την βεβήλωση εβραϊκών τάφων στο 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας. Η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει έμπρακτα ότι μία είναι η θέση της απέναντι στο ρατσισμό και τη ρατσιστική βία: μηδενική ανοχή. Τέτοια περιστατικά μίσους, όπως και αυτά που διαδραματίστηκαν πρόσφατα στη Μυτιλήνη, αφορούν κάθε πολίτη, καθώς βάλλουν κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πλήττουν την κοινωνία στο σύνολό της. Στεκόμαστε απέναντι στο ρατσισμό και στο πλάι της εβραϊκής κοινότητας και καλούμε όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες κάθε μορφής να κάνουν το ίδιο.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τους χθεσινούς βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Τμήμα του 3ου Νεκροταφείου στη Νίκαια.Η χθεσινή βεβήλωση δεν πρόκειται, δυστυχώς, για μεμονωμένο γεγονός, αφού τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σειρά βανδαλισμών σε εβραϊκούς τάφους και μνημεία για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Είναι ευθύνη της αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να οδηγήσει τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού από όπου και αν αυτή προέρχεται».

Για τους βανδαλισμούς ο Δήμαρχος Αθηναίων ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ έγραψε στο Twitter: «Καταδικάζω τους χθεσινοβραδινούς βανδαλισμούς στον χώρο του Εβραϊκού Νεκροταφείου της Αθήνας. Εκφράζω την αγανάκτηση όλων των πολιτών, καθώς τέτοια γεγονότα δεν έχουν θέση στην Αθήνα, σε μια πόλη ελεύθερη και ανοιχτή. Η Αθήνα δεν τρομοκρατείται».

Ανακοίνωση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ: Με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού και αντισημιτισμού που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές, η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει τις συνεχείς βεβηλώσεις των εβραϊκών νεκροταφείων και μνημείων  στη χώρα μας, με πιο πρόσφατο κρούσμα τη βεβήλωση και καταστροφή τάφων στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθήνας.

Δεν εφησυχάζουμε. Ανησυχούμε και καταγγέλλουμε. 

Δεν θα επιτρέψουμε στους εμφορούμενους από μίσος, προκαταλήψεις και φανατισμό να παρασύρουν την κοινωνία μας στο σκοταδισμό της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae