Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2490 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

EJC, Βρυξέλλες, 6.12.2018: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ψήφιση της ιστορικής Δήλωσης για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής για την ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων και ιδρυμάτων στην Ευρώπη. Η Δήλωση προτάθηκε να μπει στην Ημερήσια Διάταξη και προωθήθηκε από τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, του οποίου η χώρα έχει το 2018 την εκ περιτροπής Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υποστηρίχτηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.        

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του EJC Μοσέ Κάντορ επεσήμανε: “Αυτή η Δήλωση ήταν μία από τις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας. Το EJC είναι πολύ περήφανο για τη συμβολή του και τη στενή συνεργασία που είχε με όλους όσους συνέβαλαν ώστε αυτή η ιστορική ευκαιρία να γίνει πραγματικότητα».

«Η Δήλωση αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού γιατί παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων και ενδυναμώνει τα νομοθετικά μέσα προκειμένου οι κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Ελπίζουμε ότι τώρα κάθε κράτος μέλος της ΕΕ θα κάνει τις απαιτούμενες και κατάλληλες ενέργειες και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο θα παρακολουθεί τις ενέργειες των χωρών για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού». 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Καγκελάριο Κούρτς με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στενά του τελευταίους μήνες, καθώς και όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους που συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη. Μία από τις άμεσες ενέργειες που αναφέρονται στη Δήλωση είναι η υιοθέτηση του λειτουργικού ορισμού του αντισημιτισμού του IHRA, ώστε να βοηθηθούν οι δικαστικές αρχές κάθε χώρας στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν και να διερευνήσουν αποτελεσματικότερα αντισημιτικές ενέργειες, όπως και αν αυτές γίνονται».      

«Ελπίζουμε ότι η εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στη Δήλωση θα περιορίσει τις εκφράσεις μίσους και πως οι εβραϊκές κοινότητες θα αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς στην Ευρώπη. Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν την ευθύνη της εγγύησης της ασφάλειας των πολιτών τους και η Δήλωση αυτή είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ευρώπη έχει αναγνωρίσει τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι εβραϊκές κοινότητες και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα».   

Η Δήλωση που ψηφίστηκε στις 6.12.2018 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει πως σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εβραϊκές κοινότητες αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτες λόγω της αύξησης των τρομοκρατικών επιθέσεων και των βίαιων επεισοδίων. Στη Δήλωση αναφέρεται επίσης με μεγάλη ανησυχία ότι η κατάσταση για τους Εβραίους δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά, πως είναι διάχυτο το αντισημιτικό μίσος και πως ο αντισημιτισμός μπορεί να καλύπτεται κάτω από πολιτικές πεποιθήσεις.      

Με τη Δήλωση ζητείται η περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των εβραϊκών κοινοτήτων και ιδρυμάτων, να δοθεί έμφαση στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και της εκπαίδευσης και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη ρητορική μίσους, συμπεριλαμβανομένου και του διαδυκτίου.  

Με την υιοθέτηση της Δήλωσης τα κράτη μέλη είναι αποφασισμένα να διασφαλίσουν ότι στο μέλλον οι  Ευρωπαίοι Εβραίοι πολίτες τους θα αισθάνονται το ίδιο αίσθημα ασφάλειας και ελευθερίας, όπως κάθε άλλος Ευρωπαίος.  

ΠΗΓΗ: EJC, 6.12.2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ για τη ΔΗΛΩΣΗ της ΕΕ για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae