Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6062 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΦΟΡΟΥΜ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 12 – 14 Νοεμβρίου 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2019 έγινε στην Ιερουσαλήμ η ιδρυτική συνάντηση του Ελληνο-Ισραηλινού Φόρουμ, το οποίο δημιουργήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Μπενέ Μπερίτ με τη στενή συνεργασία του Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος και Ισραηλινών ειδικών. Βασικός στόχος του Φόρουμ είναι η περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 30 ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και τα μέλη της ελληνικής εβραϊκής αντιπροσωπείας Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ, Γενικός Γραμματέας ΚΙΣΕ, ο οποίος μίλησε για τον αντισημιτισμό, Βίκτωρας Μπατής, πρόεδρος του Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος και ο Ραββίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν.

 Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το στρατηγικό ρόλο των δημοκρατικών χωρών της Μεσογείου, την οικονομία, τη διένεξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιών, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τον τουρισμό, την ανθρωπιστική βοήθεια και τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις.   

Την τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Γιάντ Βασέμ, όπου τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κατέθεσαν στεφάνια κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.  

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae