Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5148 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την ελπίδα του ότι στην επόμενη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Π. Πικραμμένο στις 3 Μαρτίου 2020 θα ξεκαθαρίσουν τα θέματα που μπλοκάρουν το Μουσείο Ολοκαυτώματος εξέφρασε, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.

«Εμείς είχαμε ένα συμβόλαιο ενοικίασης για 15 στρέμματα και είχαμε συμφωνήσει και το τίμημα που το πληρώναμε κάθε μήνα. Πριν από λίγο καιρός όμως καταλάβαμε ότι η ΓΑΙΟΣΕ δεν ήταν ιδιοκτήτης όλων αυτών των στρεμμάτων.  Είχε τα τρία και τα υπόλοιπα ήταν του δήμου. Άλλαξαν το συμβόλαιο και το έκαναν για τρία στρέμματα» σημείωσε χαρακτηριστικά στον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο κ. Σαλτιέλ. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα περίπλοκο θέμα λόγω του ιδιοκτησιακού εκτιμώντας ότι τα προβλήματα προέκυψαν γιατί δεν υπήρχε έναν συντονιστής που να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Εκτίμησε ότι από την ώρα που θα πάρουν την άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες θα χρειαστούν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο. Αποκάλυψε δε και την δυσφορία τόσο της γερμανικής πλευράς όσο και του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτούν το έργο.

«Πιστεύω ότι τώρα μπορεί να ξεμπερδέψει. Δεν είναι θέματα ουσίας. Εδώ είμαστε, προσπαθούμε. 3 του μηνός θα έχουμε τις προτάσεις όλων και ελπίζω εκεί να ξεκαθαρίσει το θέμα», κατέληξε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12.2.2020

* ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ (ηχητικό αρχείο)

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae