Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6246 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: «Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους.

Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

TWEET ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία. 

TWEET ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣΕπικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για να εκφράσω την καταδίκη μας για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Αθήνας και τη δέσμευσή μας ότι το @MinEduGR θα συνεχίσει με επιμονή τις πολιτικές για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.  

TWEET ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:   Ντροπή! Δεν εκφράζει τα αισθήματα του Ελληνικού Λαού σε καμμία περίπτωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ"Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την βεβήλωση του Εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών από φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. "Κάθε ιεροσυλία έναντι νεκρών και μνημείων πίστης , συνιστά ενέργεια ανελλήνιστη , αντεθνική και καταδικαστέα. Τα φασιστικά και ναζιστικά στοιχεία , μαύρα ή κόκκινα πρέπει να παταχθούν", επισημαίνεται.

TWEET ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ: The U.S. Embassy condemns the repugnant vandal attack and anti-Semitic graffiti found at the Jewish Cemetery of Athens. We stand together against voices of hate & intolerance. As @SecPompeo said in Thessaloniki, wherever we find anti-Semitism we have an obligation to respond.

ΤWEET ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ: The heinous anti Semitic graffiti found today on the walls of the Athens Jewish Cemetery during Jewish High Holidays is yet another reminder of the existence of evil. #Greece #antiSemitism.

TWEET ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ: I join all my Greek friends in their resounding condemnation of such barbarism. Antisemitism must have no place in our sicieties, in whatever language it is expressed.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Σήμερα το πρωί 6.10.2020, έγινε επίσκεψη στο εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών από διακομματική κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον Ελληνικό Εβραϊσμό. 

Στην Επιτροπή μετείχαν οι: Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ), Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), Ανδρέας Μιχαηλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Σαραλιώτης (ΣΥΡΙΖΑ).

Τον ελληνικό εβραϊσμό εκπροσώπησαν οι: Δανιήλ Μπεναρδούτ, Γενικός Ταμίας Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος,   Δανιήλ Εμμανουήλ, Αντιπρόεδρος Ι.Κ. Αθηνών, Αννίτα Σούση, Ταμίας Ι.Κ. Αθηνών, καθώς και ο πρόεδρος της Θρησκευτικής Επιτροπής της Ι.Κ. Αθηνών Αλέξανδρος Μοντιάνο.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γενικός Ταμίας και μέλος του Προεδρείου του ΚΙΣΕ κ. Ντάννυ Μπεναρδούτ δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζω την ικανοποίηση του Ελληνικού Εβραϊσμού, που τούτες τις ώρες που το Εβραϊκό νεκροταφείο της Αθήνας έγινε στόχος μιας επίθεσης μίσους, οι εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, με την παρουσία τους σήμερα εδώ εξέφρασαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τον αποτροπιασμό και την θλίψη τους για το χθεσινό βανδαλισμό. Αποτίοντας φόρο τιμής στάθηκαν στα μνημεία των αθώων θυμάτων των ναζιστών και των Ελλήνων Εβραίων στρατιωτών που έπεσαν, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μαχόμενοι ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας μας. Η συμπαράσταση της Πολιτείας και η Βουλή των Ελλήνων δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης στους αμετανόητους υποστηρικτές του φασισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae