Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2923 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log in20 – 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ WJC #WEREMEBER για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το WJC συνεχίζει και φέτος την εκστρατεία #WE REMEMBER.

Το φετινό μήνυμα είναι: «ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» 

Γιατί είναι σημαντικό να θυμηθούμε το Ολοκαύτωμα το 2021; Καθώς αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορωνοϊού, έχουμε  διαπιστώσει αύξηση στις ρατσιστικές ιδεολογίες και στις εκδηλώσεις μίσους σε όλον τον κόσμο,  καθώς και στις θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες πολύ συχνά εμπλέκουν τους Εβραίους, αλλά και άλλες μειονότητες. Αυτά τα γεγονότα είναι συνταρακτικά για όλους, ίσως και τρομακτικά.

Το Ολοκαύτωμα – η γενοκτονία των 6 εκατομμυρίων Εβραίων και η εξόντωση εκατομμυρίων άλλων, δεν προέκυψε από το πουθενά. Ήταν το αποτέλεσμα ανεξέλεγκτου μίσους και συλλογικής σιωπής. Μαθαίνοντας από αυτή την τραγική ιστορία, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.  

Διαδώστε το μήνυμα, λάβετε μέρος σ΄ αυτήν την παγκόσμια εκστρατεία και γίνετε κι εσείς ενεργός πυρήνας της διατήρησης της μνήμης των 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Η ενημέρωση της ανθρωπότητας για το Ολοκαύτωμα είναι σημαντική για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την αποτροπή εκδηλώσεων μίσους στο μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες για το Ολοκαύτωμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα aboutholocaust.org

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ:

63% των νέων δεν γνωρίζουν ότι 6 εκατομμύρια Εβραίοι εξοντώθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα

 49% δεν γνωρίζουν το όνομα κανενός στρατοπέδου συγκέντρωσης

23% είπαν πως πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα είναι ένας μύθος, υπερέβαλαν ή ότι δεν ήταν σίγουροι για την απάντηση

12% παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν για το Ολοκαύτωμα

Πηγή: Έρευνα της Claims Conference στις ΗΠΑ, Σεπτέμβριος 2020

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ;

  1. Γράψτε τις λέξεις "We Remember" σ' ένα φύλλο χαρτί [ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ & 2 - 3 - 4]
  2. Φωτογραφηθείτε κρατώντας την επιγραφή "We Remember"
  3. Ανεβάστε τις φωτογραφίες στο facebook, ή/και στο Twitter και το Instagram στο  #WeRemember  ή στείλτε τις με e-mail στο:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

- Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του WJC

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae