Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4692 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΙΣΕ ΜΕ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης με την οποία το ΚΙΣΕ χαιρέτισε την είδηση για την επιστροφή στην Ελλάδα των προπολεμικών αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Ελλάδος από τη Μόσχα, στην από 15.12.2021 επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, που δημοσιεύεται παρακάτω, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ εκφράζουν την ικανοποίηση του Ελληνικού Εβραϊσμού για την απόφαση αυτή της Ρωσίας που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνοεβραϊκή κοινότητα.

Από τη ρωσική πλευρά, στις 2.1.2022, ο μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, Θ. Καλαΐντοφ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ και του μετέφερε την απόλυτη συμφωνία του Ρώσου Προέδρου Πούτιν με τις θέσεις του ΚΙΣΕ όπως αποτυπώνονται στην παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε Πρόεδρε Πούτιν,

Εκ μέρους του Kεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), το οποίο είναι το κεντρικό συντονιστικό και αντιπροσωπευτικό όργανο των Εβραίων της Ελλάδας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την απόφαση της επιστροφής στην Ελλάδα των προπολεμικών Αρχείων των Ελληνικών Εβραϊκών Κοινοτήτων, που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής της χώρας μας και μεταφέρθηκαν στη Μόσχα από τον Κόκκινο Στρατό μετά την κατάληψη του Βερολίνου, τον Μάϊο του 1945.

Η δήλωσή σας, κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, στις 8.12.2021, είναι υψίστης σημασίας για την Κοινότητά μας και σας συγχαίρουμε για τον καθοριστικό σας ρόλο στην επιστροφή των Εβραϊκών Αρχείων στην Ελλάδα. Τα λόγια σας μάς γέμισαν χαρά και συγκίνηση καθώς τα αρχεία αυτά αποτελούν τον σύνδεσμό μας με την ίδια την ιστορία και την παράδοσή μας. Είναι τα ιερά κειμήλια της ταυτότητάς μας, του ακμάζοντος παρελθόντος μας, καθώς και τα ντοκουμέντα των ναζιστικών εγκλημάτων κατά το Ολοκαύτωμα. Σας ευχαριστούμε που μας επιστρέφετε την ιστορία μας!

Προσβλέπουμε στην υλοποίηση της ανακοίνωσης αυτής και στην παραλαβή των αρχείων από τη χώρα μας.

Με την ευτυχή αυτή ευκαιρία, θα ήταν χαρά για την Κοινότητά μας να σας υποδεχθούμε κατά τη διάρκεια της προσεχούς επίσκεψής σας στην Ελλάδα.

Σας ευχόμαστε κάθε καλό και διατελούμε

Με τιμή

Ο Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΕΛΙΕΖΕΡ

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae