Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4820 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Μάϊο του 2020 το ΚΙΣΕ γιόρτασε την επέτειο των 30 χρόνων πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ με την ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης με τίτλο «30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ, 1990 – 2020: ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ. Οι σταθμοί μιας δημιουργικής συνεργασίας» στον ιστότοπό του.

Τον Οκτώβριο του 2021 κυκλοφόρησε και η έντυπη έκδοση του λευκώματος αυτού. Το βιβλίο «30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ. Χρονολόγιο 1990 – 2020. Οι σταθμοί μιας δημιουργικής συνεργασίας», με τη μορφή φωτογραφικού άλμπουμ εμπλουτισμένου με άρθρα και συνεντεύξεις, χρονολογεί την αναπτυξιακή πορεία των σχέσεων των δύο χωρών στη διάρκεια των τριών κρίσιμων δεκαετιών που απέδωσαν καρπούς ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε τη διαμόρφωση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα. Το λεύκωμα περιλαμβάνει ένα χρηστικό ευρετήριο και μια χαρακτηριστική ανθολόγηση των γεγονότων-σταθμών και των προσωπικοτήτων-πρωταγωνιστών αυτής της πορείας, που παρουσιάζονται μέσα από 136 φωτογραφίες και 65 ιστορικά ορόσημα που δημοσιεύονται στο έντυπο. 

Στην έντυπη έκδοση έχει ενσωματωθεί όλο το υλικό που στην ηλεκτρονική μορφή παρατίθεται σε διαδικτυακούς συνδέσμους, διασώζοντας έτσι μια πληθώρα υλικού, ιστορικών δημοσιεύσεων, συνεντεύξεων, ομιλιών και μελετών, που καθιστούν τον τόμο μια νοσταλγική αναδρομή, μία εύχρηστη καταγραφή και μια πολύτιμη συλλογή.

Την αρχισυνταξία του λευκώματος - βιβλίου είχε ο Γ.Γ. του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, την επιμέλεια της ύλης και τον σχεδιασμό έκανε η Έφη Εζρατή, και η τυπογραφική επιμέλεια έγινε από τις εκδόσεις Ηλιαία.

Το λεύκωμα διατίθεται ελεύθερα μέσω του ιστότοπου του ΚΙΣΕ σε αρχ.pdf.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae