Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3957 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΕ ΆΡΗΣ: ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟN ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Άρης θέλησε να γνωστοποιήσει πως τα έσοδα από τον επικείμενο φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με τη Μακάμπι Χάιφα, θα διατεθούν υπέρ της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 ο Άρης υποδέχεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (18:30) την πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα σ’ ένα σπουδαίο διεθνές φιλικό παιχνίδι.

Δεν θα είναι, όμως, μια... συνηθισμένη φιλική αναμέτρηση. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία -αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των εποχών- μέσα από αυτό τον φιλικό αγώνα, η ΠΑΕ Άρης να υπενθυμίσει και να κρατήσει άσβεστες στις σκέψεις όλων μας, ζητήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα, καθώς αποτελούν μάστιγες.

Το φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα έχει -μεταξύ άλλων- έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ. Με αφορμή την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, βασικός στόχος του αγώνα είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές σχετικά με τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος. Πρόκειται για μία δράση υψηλού συμβολισμού, η οποία θα συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη για ιστορικούς λόγους.

Πέραν τούτου, στόχος του φιλικού αγώνα είναι να στείλει ηχηρά μηνύματα κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού, της βίας και κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.

Με απόφαση της ΠΑΕ Άρης τα έσοδα του φιλικού αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Η γενική είσοδος στον φιλικό αγώνα είναι 10 ευρώ. Δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα για αγορά εισιτηρίων.

Το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, η ΠΑΕ Άρης μαζί με τους φιλάθλους θα στείλουν με την παρουσία τους ένα ηχηρό μήνυμα κατά των διακρίσεων και της βίας.

Την πρωτοβουλία της ΠΑΕ Άρης στηρίζουν ένθερμα τόσο η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης όσο και οι τοπικοί φορείς».

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, 25.11.2022

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae