Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3601 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY TAMIA ΚΙΣΕ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το 1ο Συνέδριο των Ηγετών των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ευρώπης διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2023. Τον Ελληνικό Εβραϊσμό εκπροσώπησε το μέλος του Προεδρείου και Ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 29 εβραϊκές Κοινότητες. Οι συζητήσεις αφορούσαν τα θέματα του αντισημιτισμού και τις σχέσεις των εβραίων της Διασποράς με το Ισραήλ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και να ενημερωθούν για τις ενέργειες του Ισραήλ για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην περιοχή μετά τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» μεταξύ του Ισραήλ και Αραβικών κρατών.

Τους σύνεδρους υποδέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ και τους επανέλαβε το διαρκές προσωπικό ενδιαφέρον του για τους εβραίους της Διασποράς και τις Κοινότητές τους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό για θέματα της Διασποράς και Κοινωνικής Ισότητας, της νέας Κυβέρνησης του Ισραήλ, Αμιχάϊ Τσίκλι.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae