Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5045 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inClaims Conference


Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού
υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.

 

Τα προγράμματα Επείγουσας Βοήθειας για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με πόρους της Conference on Jewish Material Against Germany κατ’ εντολή του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει την εποπτεία της υπόθεσης: Re: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks και International Commission on Holocaust Era Insurance Claims).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLAIMS CONFERENCE SO38 - 13117 PDF Εκτύπωση E-mail

 ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ CLAIMS CONFERENCE

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

                                               
Σε συνέχεια προηγουμένων προγραμμάτων, η ClaimsConference με το πρόγραμμα (SO38) 13117, ενέκρινε για το έτος 2012 ποσό ύψους 67.585,00 €, για την αντιμετώπιση αναγκών υγείας και διαβίωσης ομοθρήσκων επιζώντων από τις διώξεις των Ναζί.  Το Κ.Ι.Σ. Ελλάδος ανέλαβε τη διεκπεραίωση των αιτήσεων και για το πρόγραμμα αυτό.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από την ClaimsConference:Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στις τοπικές Ισραηλιτικές Κοινότητες, οι οποίες θα τις υποβάλουν στη συνέχεια στο Κ.Ι.Σ.Ε.  Ειδική Επιτροπή του Κ.Ι.Σ.Ε. θα επεξεργασθεί τις αιτήσεις και μετά την αξιολόγηση, θα υποβάλει τα πορίσματα στην ClaimsConference για έγκριση.
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLAIMS CONFERENCE SO36 - 12120 PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ CLAIMSCONFERENCE
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
                                               
Σε συνέχεια προηγουμένων προγραμμάτων, η ClaimsConference με το πρόγραμμα (SO36) 12120, ενέκρινε για το έτος 2012 ποσό ύψους 64.631,00€, για την αντιμετώπιση αναγκών υγείας και διαβίωσης ομοθρήσκων επιζώντων από τις διώξεις των Ναζί. Το Κ.Ι.Σ. Ελλάδος ανέλαβε τη διεκπεραίωση των αιτήσεων και για το πρόγραμμα αυτό.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από την ClaimsConference:Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στις τοπικές Ισραηλιτικές Κοινότητες, οι οποίες θα τις υποβάλουν στη συνέχεια στο Κ.Ι.Σ.Ε. Ειδική Επιτροπή του Κ.Ι.Σ.Ε. θα επεξεργασθεί τις αιτήσεις και μετά την αξιολόγηση, θα υποβάλει τα πορίσματα στην ClaimsConference για έγκριση.
 

 
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ARTICLE 2 FUND PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (Article2 Fund)
 
1.   Μεταβολή ως προς την αναγνώριση του χρόνου περιπτώσεων που διετέλεσαν εν κρυπτώ
Σας γνωρίζουμε ότι ως αποτέλεσμα πρόσφατων διαπραγματεύσεων της ClaimsConference με την Γερμανική Κυβέρνηση, επετεύχθη τροποποίηση ενός εκ των κριτηρίων του προγράμματος παροχής σύνταξης Article-2-Fund στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.
Συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις ατόμων που διέφυγαν τη σύλληψη την περίοδο του Ολοκαυτώματος ζώντας εν κρυπτώ σε περιοχή που τελούσε υπό Ναζιστική Κατοχή, δεν απαιτείται πλέον η συμπλήρωση χρονικού διαστήματος που να ανέρχεται σε 18, αλλά σε 12 μήνες. Η απόφαση τίθεται εν ισχύ από την 1/1/2012.
 
2. Μεταβολή ως προς τον υπολογισμό του ύψους του ετησίου εισοδήματος
Σε ότι αφορά τα άτομα που είχαν απορριφθεί γιατί δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος Article-2-Fund σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα για τον υπολογισμό του ετήσιου εισοδήματος:
Α) λαμβάνεται υπόψη μόνον το εισόδημα του αιτούντα και όχι αυτό του/της συζύγου.
Β) Το ετήσιο εισόδημα των αιτούντων δεν πρέπει να ξεπερνά τα $16.000 (περί τα 12.000 ευρώ).
Γ) κατά τον υπολογισμό του ετήσιου εισοδήματος, σε σχέση με το προαναφερθέν όριο, δεν λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα που προέρχονται από οιονδήποτε τύπο σύνταξης (επαγγελματική, αναπηρική, χηρείας κλπ.).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Κοινότητες ή στην υπηρεσία του ΚΙΣΕ στα τηλέφωνα: 210 – 3244315 – 18.
 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLAIMS CONFERENCE SO35 - 12119 PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ CLAIMSCONFERENCE
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
                                               
Σε συνέχεια προηγουμένων προγραμμάτων, η ClaimsConference με το πρόγραμμα (SO35) 12119, ενέκρινε για το έτος 2011 ποσό ύψους 64.631,00€, για την αντιμετώπιση αναγκών υγείας και διαβίωσης ομοθρήσκων επιζώντων από τις διώξεις των Ναζί. Το Κ.Ι.Σ. Ελλάδος ανέλαβε τη διεκπεραίωση των αιτήσεων και για το πρόγραμμα αυτό.
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CLAIMS CONFERENCE SW12 - 9198 PDF Εκτύπωση E-mail

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ CLAIMS CONFERENCE

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

                                               

Σε συνέχεια προηγουμένων προγραμμάτων, η Claims Conference, με το πρόγραμμα SW 12-9198 (HSEAP), ενέκρινε μέχρι τον Ιούνιο του 2011 ποσό ύψους $ 8.667,00 δολαρίων ΗΠΑ, για την αντιμετώπιση αναγκών  υγείας και  διαβίωσης ομοθρήσκων, επιζώντων από τις διώξεις των Ναζί.  Τα χρήματα αυτά αποτελούν την τελευταία κατανομή από το Ταμείο των εν αδρανεία λογαριασμών των Ελβετικών Τραπεζών (Swiss Banks), καθώς τον Ιούνιο του 2011 λήγει το δεκαετές σχέδιο διανομής του συγκεκριμένου Ταμείου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae