Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2171 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΓΑΛΛΙΑΣ σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ CRIF PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο φετινό επίσημο δείπνο του ΚΙΣ Γαλλίας (CRIF), που έγινε στο Παρίσι, στις 7.3.18, στο Καρουζέλ του Λούβρου.  Η εκδήλωση συγκέντρωσε προσωπικότητες και εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας από τη Γαλλία αλλά και απ΄ όλον τον κόσμο. Ο Εμμανουέλ Μακρόν εστίασε κυρίως στον αντισημιτισμό τονίζοντας τη σαφή θέση της Γαλλίας στη μάχη για την αντιμετώπισή του, όπου και όπως κι αν εκδηλώνεται. «Με φρίκη έχουμε διαπιστώσει ότι ο αντισημιτισμός είναι ζωντανός ακόμη σήμερα. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι αταλάντευτη». Ο Γάλλος πρόεδρος στιγμάτισε την αύξηση των περιστατικών ρατσιστικού μίσους και επεσήμανε ότι η Γαλλία θα προστατέψει τους Εβραίους της χώρας, οι οποίοι δεν πρέπει να αισθάνονται ανασφάλεια.

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ρόναλντ Λόντερ.

Σχετικά:

- Στο Site του CRIF

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae